Pikantní bramborové koláčky

Suroviny

uvařená brambora ve slupce
500 g
žloutek
3 ks
polohrubá mouka
3 PL
jemně nastrouhaný eidam
3 PL
kladenská pečeně (šunka nebo jiná uzenina)
100 g
čedar
100 g
sušená rajčata (nebo kečup)
1 malá konzerva
olej
2 PL
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti
vločky pálivé nebo sladké papriky
dle chuti

Postup přípravy:

Oloupané brambory jemně nastrouhejte nebo umelte v mlýnku na maso. Přidejte k nim žloutky, na drobné kostičky nakrájenou uzeninu, sůl, pepř, jemně nasekanou petrželku, vločky papriky, sýr a mouku. Dobře rozmíchejte, rozdělte na 12 dílů, rukama potřenýma olejem utvořte koule, položte je na plech vyložený papírem nebo vytřený tukem, lehce je zploštěte, do středů vytlačte důlky a vložte do nich kousky odkapaných rajčat. Posypte je nastrouhaným čedarem, vložte do předehřáté trouby a zvolna je pečte cca 30 minut. Podávejte se salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist