Perverda - kolečka se švestkami a ořechy

Suroviny

polohrubá mouka
400 g
vejce
1 ks
sůl
1 špetka
mléko
1 dcl
sušené švestky
450 g
sladká smetana
150 g
celá skořice
olej
moučkový cukr
50 g
vlašské ořechy
200 g
hřebíček
10 ks

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Z mouky, mléka, vejce, soli a trošky oleje vypracujeme tužší těsto a necháme 10 minut odpočinout. Pak je rozválíme na 3-5 mm silný plát a okrouhlým tvořítkem nebo sklenicí vykrájíme kolečka. Kolečka osmažíme po obou stranách na oleji a necháme vychladnout.

2. Mezitím asi 20 minut povaříme švestky s cukrem, vodou, skořicí a hřebíčky, vyjmeme je, necháme vychladnout a namísto pecek do nich vsuneme půlky ořechových jader. Ze švestkového nálevu vyjmeme koření a ještě teplým zalijeme osmažená kolečka. Do mísy naskládáme kolečka, na ně švestky, zalijeme je zbylou švestkovou šťávou, a když vychladne, ozdobíme je šlehačkou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.12.2010 11:07| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist