Perníkový betlém s polevou

Suroviny

hladké mouky
650 g
moučkového cukru
420 g
jedlé sody
2 ČL
perníkového koření
2 ČL
másla
50 g
žloutků
5 ks
medu
150 g
mléka
6-7 PL
bílků
1 ks
citrónová šťáva
dle chuti

Postup přípravy:

Těsto: 650 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 50 g rozehřátého másla, 4 žloutky, 150 g medu, 6-7 lžíc mléka, 1 žloutek na potření perníčků

Bílková poleva: 1 bílek, 170 g prosátého moučkového cukru, pár kapek citrónové šťávy

Do mísy dáme mouku a všechny sypké ingredience. Promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko. Vypracujeme těsto, které na moukou lehce posypaném válu rozválíme. Pak formičkami nebo podle  předem připravené šablony z tvrdého papíru vykrajujeme různé tvary a upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů na plechu vyloženém pečícím papírem cca 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme rozšlehaným žloutkem. Pak perníčky slepujeme a zdobíme hustou polevou, kterou připravíme důkladným utřením bílků s cukrem a citrónovou šťávou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 2:56| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist