Perníkové medové kostky s polevou

Suroviny

medu
500 g
mleté skořice
2 PL
mletého hřebíčku
1/2 ČL
citronátu
100 g
vejce
3 ks
cukru
250 g
hladké mouky
1 kg
amonia
10 g
čokoládové polevy
300 g

Postup přípravy:

Med rozpustíme na velmi mírném ohni. Přimícháme mletou skořici, hřebíček a najemno nasekaný citronát.

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, až vznikne hustý krém. Přimícháme mouku s amoniem, medový krém a těsto dobře propracujeme.

Z těsta vyválíme přímo na plechu vyloženém papírem na pečení plát a ponecháme asi 1 hodinu v klidu. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Perník dáme na střední lištu trouby a pečeme 20 až 25 minut. Potom jej opatrně překlopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist