Perníčky s polevou

Suroviny

hladká mouka
650 g
moučkový cukr
450 g
jedlá soda
2 ČL
perníkové koření
2 ČL
máslo
50 g
med
150 g
žloutek
4 ks
studené mléko
7-8 PL
bílek
1 ks
citrónová šťáva
pár kapek

Postup přípravy:

Těsto: 650 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření, 50 g másla, 150 g medu, 4 žloutky, 7-8 lžic studeného mléka

Poleva: 200 g moučkového cukru, 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy

Mouku a cukr prosijeme, máslo a med rozpustíme v páře, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet alespoň 2 hodiny, ale lépe je přes noc. Potom z těsta vyválíme placku asi 3 mm silnou, vykrajujeme formičkami různé tvary a klademe dál od sebe na plech s pečícím papírem. Lehce potřeme studenou vodou a upečeme. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky zdobíme polevou až druhý den, aby se „ vydýchaly“ a poleva na nich lépe držela.

Perníčky na stromeček: do každého tvaru před pečením, vypíchneme ještě očko na zavěšení.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist