Perníčky s medem a skořicí

Suroviny

medu
50 g
celých vajec
3 ks
moučkového cukru
150 g
perníkového koření
1 ČL
skořice
1 špetka
kakaa
1 ČL
jedlé sody
1 ČL
hladké mouky na kynuté těsto
360 g
bílků
1 ks
citrónové šťávy
1 ČL

Postup přípravy:

Smíchej nahřátý med s vejci a změklým máslem. Přidej moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchej mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracuj hladké těsto. To nech zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout. Odpočinuté těsto rozválej na plát silný asi 3 mm a vykrajuj těmi nejoblíbenějšími vykrajovátky na perník. Vykrojené přendej na plech vyložený pečícím papírem. Potři rozšlehaným vejcem a peč v předehřáté troubě při 180°C, 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné. Cukr prosej a vyšlehej s bílkem a citrónovou šťávou dohladka. Nech pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendej do zdobícího sáčku a ozdob perníčky, tak jak je libo.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.11.2016 3:39| autor: Adelu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist