Peperonata se zeleninou a česnekem

Suroviny

velkých různobarevných paprik
7 ks
rajčat
400 g
cibule
250 g
česneku
4 stroužky
olivového oleje
3 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Papriky omyjte, osušte, zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky. Česnek oloupejte a najemno nasekejte. Cibuli poduste na oleji, přidejte česnek, papriky a přiklopte pokličkou. Při mírné teplotě duste asi 10 minut. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je k paprikám, osolte, opepřete a za občasného míchání duste ještě 20 minut. Omáčka je hotová, když dostatečně zhoustne. Teplá se hodí jako příloha k masu nebo těstovinám, vychlazenou můžete podávat jako předkrm s krajíčky opečeného chleba.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2016 7:12| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist