Pečený květák s anglickou slaninou

Suroviny

květák
1 ks
větší cibule
2 ks
česneku
6 stroužků
cuketa (nemusí být)
1 ks
libové anglické slaniny (nebo uzený bůček)
20 dkg
olivového oleje (nejlépe česnekový)
4 PL
drceného kmínu
1/2 PL
sladké papriky
1 ČL
trochu ostré papriky
pepř mletý
drcený hřebíček
3-4 ks
trochu mleté skořice
citron
1 ks

Postup přípravy:

Květák rozebereme na růžičky. Smícháme si marinádu ze 4 lžic oleje a různých druhů sypkých koření (lze použít Italskou směs), s kořením se nebojte experimentovat, zázvor, koriandr, či kari koření. Květák koření nasaje a promění se v lahůdku. Na plech vyložený pečicím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou slaninu, cuketu, na plátky papriky, na silnější plátky nakrájený česnek a zakapejte připravenou marinádou. Směs mírně promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 20 minut, znovu opatrně promícháme a dopečeme 15 minut. Podáváme teplé, pokapané citrónovou šťávou a zasypané nasekanou petrželkou. Přílohy dle vaší chuti, nejlépe nové brambory s máslem plus různé saláty.
Přeji dobrou chuť.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2013 1:22| autor: hanulka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist