Pečený čaj s ovocem a skořicí

Suroviny

rybízu, švestek, hrušek, jablek, angreštu - čehokoliv, jen je třeba mít asi polovinu ovoce kyselejšího (lze použít i ovoce mražené, toho ale bude nejspíš méně, takže úměrně snížíme množství dalších ingrediencí)
2 l
cukru
1 kg
skořice
1 PL
rozdrcených hřebíčků
5 ks
rumu
1 dcl
několik citrónů

Postup přípravy:

Do hlubší nádoby nakrájíme ovoce na kostičky, přidáme cukr a koření a pečeme asi 30 minut na 200°C.

Potom přidáme šťávu z citrónů (množství volíme dle sladkosti ovoce) a rum. Promícháme a lijeme do sklenic. Můžeme ještě asi 10 minut sterilovat.

Zimní obměna:
V zimě prostě můžeme obejít akci pečení a ovoce, kterého bude menší množství prostě jen půl hodinky povařit v hrnci. Vůně koření se prolnou a vychlazené můžeme několik dní používat jako základ „falešného pečeného čaje“.

A proč pečený čaj?
Do hrníčku pak dáme asi  6 lžiček této pochoutky a zalijeme horkou vodou. Takže pečený čaj!

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata Petříčková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist