Pečené vepřové ovarové koleno s křenem

Suroviny

zadní vepřové koleno
2 ks
sladší pivo (např. Budvar 12°)
3 dl
velká cibule
2 ks
česnek
2 celé hlavičky
majoránka
2 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kolena vykostíme a potřeme prolisovaným česnekem smíchaným s majoránkou, pepřem a solí. Každé koleno svážeme provázkem do tvaru válečku, pak ho zabalíme do potravinové fólie nebo mikrotenového sáčku, dobře zakryjeme (česnek je velmi cítit) a uložíme nejméně na 24 hodin (lépe na 48 hodin) do chladu. Pak kolena rozbalíme (provázek na nich necháme), vložíme je do pekáčku vyloženého hrubě nakrájenou cibulí, podlijeme je pivem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme zakryté 90 – 120 minut. Během pečení kolena podléváme vodou a přeléváme výpekem. Je-li maso měkké vyzkoušíme vpíchnutím špejlí nebo velkou vidličkou – z masa musí vytékat čirá, ne růžová šťáva. Maso odkryjeme a dopečeme dorůžova, případně ještě déle, aby získalo pěknou křupavou kůrčičku. Upečená kolena nakrájíme na plátky a podáváme s kyselými okurkami, čerstvě nastrouhaným křenem, hořčicí a čerstvým chlebem. K pití se samozřejmě nejlépe hodí dobře vychlazené pivo.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.11.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist