Pečené fazole se zeleninou

Suroviny

fazole
500 g
velká cibule
1 ks
olej
2 PL
slanina
200 g
česnek
2 stroužky
feferonka
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Propláchněte vodou 500 g fazolí, dejte je do hrnce, zalijte dostatečným množstvím studené vody a nechte nejlépe do druhého dne nabobtnat. Přidejte k nim nakrájenou velkou cibuli a luštěniny uvařte raději více doměkka. Potom vodu slijte, fazole lehce rozšťouchejte nebo jich polovinu umelte v mlýnku na maso a pak je spolu promíchejte. Ve větší pánvi zpěňte na 2 lžících oleje 200 g nadrobno nakrájené slaniny, cibuli, 2 nasekané stroužky česneku a drobně nakrájenou feferonku. Přidejte fazole a opékejte asi 5 – 10 minut, převracejte dřevěnou špachtlí. Podle chuti pokrm osolte a opepřete. Podávejte s různě upravenou zeleninou, masem, tortillami a podobně.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist