Pečené dančí maso s bio rýží

Suroviny

dančí kýta nebo hřbet
700 g
bio slanina
50 g
česnek
4 stroužky
provensálské koření
1 PL
malý pórek
1 ks
olej
2 PL
červené bio rýže
250 g
mořská sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso upravte na váleček, prošpikujte klínky slaniny a česnekem, osolte, opepřete, potřete olejem, posypte provensálským kořením a nechte rozležet několik hodin v chladu. Pak maso opékejte ze všech stran na lžíci oleje na rozehřáté pánvi, přendejte do pekáčku, malinko podlijte a zvolna pečte asi 1 hodinu, až je maso měkké. Mezitím propláchněte rýži a uvařte ji se špetkou soli doměkka. Na lžíci oleje zvolna opečte doměkka pórek, vmíchejte rýži a společně krátce prohřejte. Maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře a přidejte rýži.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist