Pečené batáty s hruškami

Suroviny

velký batát
2 ks
velká tvrdá hruška
2 ks
olej
2 PL
sušená hořčice
1/2 ČL
mletý zázvor
1/2 ČL
kajenský pepř
1/4 ČL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Plech s okrajem vyložte pečícím papírem. Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a nasypte na plech. Polijte je olejem, okořeňte, osolte a promíchejte. Plech vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 15-20 minut. Poté přidejte oloupané, jaderníku zbavené a na kostky nakrájené hrušky, promíchejte je s brambory a ještě asi 10 minut zvolna pečte. Podávejte samotné, nebo jako přílohu k různě upraveným masům.

Náš tip: pokud neseženete sušenou hořčici, můžete použít normální.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist