Pečená perníková jablka

Suroviny

rum
2 PL
jablko
4 ks
perník na strouhání
1 ks
máslo
20 g
vanilkový cukr
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Máslo necháme změknout. Jablka necháme neoloupaná, celá, zbavíme je jadřinců tak, že jablko neprorazíme až na druhou stranu. Vršek jablka seřízneme, aby byla zkosená. Dužinu uchováme a nakrájíme na drobné kousky. Perník nakrájíme na plátky a 3 plátky nastrouháme. Přidáme k dužině spolu s rumem, vanilkovým cukrem a máslem a dobře promícháme. Jablka touto směsí naplníme a dáme do zapékací misky vymazané máslem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Podáváme teplé.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2013 4:14| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist