Pečená kůzlečí kýta s rajčaty a rozmarýnem

Suroviny

kůzlečí kýta s kostí
1,3 kg
voda
2 dl
rajče
4 ks
česnek
8 stroužků
olivový olej
2 PL
rozmarýn
3 větvičky
římský kmín
dle chuti
sůl, drcený pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné a odblaněné maso na několika místech nařízneme na drobné kapsy. Do nich vložíme stroužky česneku a větvičky rozmarýnu. Kýtu posypeme kmínem, osolíme a vložíme do pekáčku. Mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C za pravidelného otáčení, přelévání výpekem a podlévání vodou asi 70 minut. Asi v polovině doby před koncem pečení obložíme kýtu rajčaty nakrájenými na poloviny, opepříme je, osolíme a pokapeme olejem. Dozlatova upečené maso nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a přeléváme šťávou dochucenou solí společně s upečenými rajčaty.

Tip: k masu můžete podávat šťouchané brambory a dušené zelené fazolky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist