Pečená kuřecí stehna s cuketovou nádivkou

Suroviny

celé kuřecí stehno
4 ks
máslo
1 PL
sůl
dle chuti
horká voda na podlití stehen
dle potřeby
mladá cuketa
180 g
chladný masový vývar
1,5 dl
žemle z předešlého dne
1 a 1/2 ks
vejce
1 ks
nasekaná kadeřavá petržel
1 PL
kari koření nebo kurkuma
1 ČL
drcený kmín
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Na nádivku: 180 g mladých cuket, 1, 5 dl chladného masového vývaru, 1 a 1/2 žemle z předešlého dne, 1 vejce, 1 lžíce nasekané kadeřavé petržele, 1 lžička kari koření nebo kurkumy, drcený kmín, sůl, mletý pepř

Drobně nakrájenou žemli zalijeme vývarem, který necháme nasáknout. Pak přidáme rozšlehané vejce, petrželku, koření, sůl a nahrubo, se slupkou, nastrouhanou cuketu. Promícháme. Omytým a osušeným kuřecím stehnům nadzdvihneme opatrně kůži. Do vzniklé mezery rozdělíme nádivku. Je-li třeba, protkneme opatrně kůži s masem párátky či masovými jehlami. Stehna položíme do pekáčku, posolíme je a vložíme do trouby. Zapékáme je při 200 °C přibližně 12 minut. Potom je podlijeme trochou vody, přidáme kousek másla a pečeme dále při 180-190 °C. Během pečení stehna přeléváme výpekem a podléváme vodou. Když je kůže na povrchu stehen hnědá a křupavá, rozpustíme ve výpeku máslo. Upečená nadívaná stehna podáváme například s kuskusem a zeleninou nebo dušenou rýží.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist