Pečená krůtí prsa s ostružinami a hruškou

Suroviny

krůtí prsa
2 ks
sůl a pepř
na dochucení
olej
na potření
hrušky
2 ks
ostružiny
200 g
máslo
100 g
med
50 ml
citrónová šťáva
2 polévkové lžíce
chilli
podle chuti

Postup přípravy:

Krůtí prso osolte, opepřete a potřete olejem. Opečte ho ze všech stran na olejem potřené pánvi. Přendejte ho do pekáčku, malinko podlijte horkou vodou a zakryjte poklicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 35 minut. Pak poklici sejměte a dopečte doměkka a dozlatova. K masu přidejte oloupané, na osminky nakrájené hrušky, polovinu ostružin, máslo, med, citronovou šťávu a podle chuti chilli. Ostružiny lehce rozmačkejte vidličkou a vše společně promíchejte. Krátce pečte, jen co hrušky lehce změknou a ostružiny obarví omáčku. Nakonec přidejte zbylé ostružiny a jen lehce prohřejte. Maso vyjměte a nakrájejte na plátky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist