Pečená dýně s jogurtem

Suroviny

dýně Hokaido
1 ks
česneku
5 stroužků
šalvěje
3 snítky
bílého jogurtu Selský od Hollandia (malý)
1 balení
citrónové šťávy
2 PL
sůl
dle chuti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky. Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180°C dvacet minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Dýni doplníme Selským bílým jogurtem.

Tip: bílý jogurt je dobré ochutit čerstvou citrónovou šťávou a solí.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:07| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist