Paprikáš s noky

Suroviny

hovězí maso
750 g
cibule
2 ks
sádlo
2 PL
sůl
špetka
bobkový list
mletá paprika
1 ČL
černý pepř (celý)
hrubá mouka
400 g
polohrubá mouka
100 g
vlahé mléko
220 ml
vejce
1 ks
měkké máslo
50 g

Postup přípravy:

Na noky: 400 g hrubé mouky, 100 g polohrubé mouky, 220 ml vlahého mléka, 1 vejce, špetka soli, 50 g změklého másla

Nejdříve si připravíme paprikáš. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.

V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkový list a celý pepř.

Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Opečeme ho za občasného míchání po všech stranách. Osolíme, přidáme mletou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Je-li třeba, podlijeme teplou vodou nebo vývarem. Můžeme také připravovat v papiňáku.
Jakmile je maso poloměkké, začneme s přípravou noků.

Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na několik kousků a z každého vyválíme na pomoučeném vále silnější váleček. Ten rozkrájíme nožem na noky.

Noky shrneme z válu do vroucí osolené vody, lehce promícháme a od chvíle, kdy začne voda znovu vřít, vaříme asi 15 minut. Poté jeden nok překrojíme a ochutnáme.

Hotové noky slijeme a ihned promícháme do paprikáše. Společně necháme prohřát.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist