Ovocný dort pro mlsné jazýčky

Suroviny

polotučný tvaroh
750 g
moučkový cukr
2 PL
vanilkový cukr
želatina
2 ks
dortová oplatka
3 ks
ovoce
kakao
1 PL
hera
60 g

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Želatinu namočím do potřebného množství vody dle návodu a za mírného zahřívání nechám rozpustit, nesmí se míchat. Tvaroh rozmixuji s cukrem, Herou a vanilkovým cukrem. Pokud je hmota příliš tuhá, přidám trochu mléka.

Dno formy vyložím dortovým oplatkem, který případně oříznu podle formy, pokud je menší než oplatek. Na oplatek navrstvím polovinu tvarohového krému. Přiklopím dalším oplatkem.

Zbytek tvarohu smixuji s kakaem (obměnou je přidání místo kakaa lžíci jahodové marmelády nebo ovoce, podle toho, jakou chuť a barevnost dortu chceme). Opět přiklopím oplatkem.

Povrch oplatku pokladu okapaným ovocem a zaliju želatinou připravenou z druhého sáčku. Tentokrát mohu použít k rozpuštění místo vody šťávu z kompotovaného ovoce nebo sirup.

Tento dort je velmi rychlý, pokud použiji oplatky, má to výhodu, že nemusím péct korpus, případně dno vykládat piškoty a také nemusím čekat na ztuhnutí jednotlivých vrstev.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.3.2011 4:53| autor: Bublina

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist