Ovocné kynuté knedlíky

Suroviny

hrubé mouky
1/2 kg
hladké mouky
1/2 kg
droždí
soli
1 špetka
vlažné vody
450 ml
cukru
2 ČL
vejce
1 ks
povidla nebo čerstvé ovoce (švestky, jahody, meruňky, borůvky nebo kompot)

Postup přípravy:

Do vlažné vody dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Prosijeme mouku, přidáme vejce, špetku soli a kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě necháme aspoň půl hodiny kynout na teplém místě. Po vykynutí ho rozdělíme na stejné kousky, do kterých zabalíme ovoce (pečlivě, aby tam nebyly otvory). Knedlíky ještě necháme kynout a dáme vařit dostatečné množství vody do většího hrnce. Knedlíky dáváme do vroucí vody a vaříme asi 10–12 minut. Po vyjmutí z vody je propíchneme vidličkou.

Měkký tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, cukrem krupice podle chuti, přidáme žloutek a nalijeme na knedlíky. Pak je ještě polijeme rozpuštěným máslem.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist