Ořechovo-karamelová roláda

Suroviny

vejce
4 ks
sůl
1 špetka
moučkový cukr
80 g
mleté ořechy + na obalení
80 g
olej
1 PL
smetana ke šlehání
250 ml
cukr
2 PL
změklé máslo
50 g

Postup přípravy:

těsto: 4 vejce, špetka soli, 80g moučkového cukru, 80g mletých ořechů, 1 lžíce oleje

náplň: 250ml smetany ke šlehání, 2 vrchovaté lžíce cukru, 50g změklého másla

Bílky se špetkou soli ušleháme. Během šlehání přidáme cukr
a vyšleháme hustý sníh. Do sněhu zašleháme žloutky a olej.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do vyšlehané pěny zlehka vařečkou vmícháme ořechy.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme
v troubě vyhřáté na 180-190°C asi 6-8 minut do zrůžovění.

Upečený plát stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Vychladlý potřeme náplní (trochu si necháme na potření zvenku)
a srolujeme.

Povrch rolády potřeme zbytkem náplně a obalíme v ořechách.

Náplň:
V rendlíku necháme za stálého míchání zkaramelizovat cukr do světle hněda. Zalijeme teplou smetanou a vaříme, dokud se zkaramelizovaný cukr zcela nerozpustí. Pořád míchat. Necháme vychladnout a do druhého dne uložíme do ledničky.

Další den karamelovou smetanu ušleháme, během šlehání po kouskách přidáváme změklé máslo a vyšleháme dotuha.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.6.2011 11:02| autor: adelita

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist