Nudlový nákyp s čokoládou

Suroviny

domácích nudlí
200 g
hořké čokolády
100 g
mléka nebo smetany
100 ml
vajec
3-4 ks
másla
30 g
třtinového cukru
50 g
citrónové kůry
1 ČL
citrónové šťávy
1 PL

Postup přípravy:

Čokoládu drobně nakrájejte nožem, dejte do mísy, přidejte máslo a citrónovou kůru. Ve vroucí mírně osolené vodě uvařte doměkka nudle, sceďte je a horké nasypte do mísy. Zalijte horkým mlékem a dobře rozmíchejte (až se čokoláda i máslo rozpustí a dobře promísí s nudlemi). Nechte trochu zchladnout. Ušlehejte z bílků a citrónové šťávy sníh a zašlehejte do něho cukr. Do nudlí vmíchejte žloutky a ušlehaný sníh. Těstem naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou dortovou nebo nákypovou formu, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 45 minut. Podávejte teplé, přelité malinovým nebo višňovým sirupem nebo rozmačkanými malinami s cukrem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.9.2016 7:45| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist