Novoroční vepřové koleno s čočkou

Suroviny

uzené zadní vepřové koleno
2 ks
čočka
300 g
větší cibule
3 ks
sádlo
60 g
ocet
2 PL
cukr
2 PL
polohrubá mouka
1 PL
jalovec
4 kuličky
hřebíček
3 ks
rozmarýn
3 snítky
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Důkladně omytá kolena spaříme 5 minut ve vroucí vodě, vodu slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme s jalovcem, hřebíčky, solí a jednou cibulí 2 hodiny. Kolena vyjmeme na prkénko a opatrně tak, abychom neporušili kůži, je vykostíme. Kůži ostrým nožem nakrojíme do čtverečků, maso naskládáme do pekáčku kůží nahoru a obložíme rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 35 minut dokřupava. Pod studenou vodou propláchnutou a důkladně přebranou čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody tak, aby byla zcela ponořená a potom ji vaříme 35 minut. Na třetině sádla orestujeme dosklovata jednu najemno nakrájenou cibuli, přidáme scezenou uvařenou čočku, ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a za častého míchání necháme přejít varem. Hotovou čočku ponecháme v teple. Poslední cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme ji s moukou a usmažíme dozlatova na zbylém sádle. Maso naporcujeme a podáváme je s čočkou omaštěnou sádlem s cibulkou a výpekem.

Tip: pokud máte předvařenou nebo drobnozrnnou čočku, uvařte ji podle návodu na obalu.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.12.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist