Nákyp z makaronů a brambor

Suroviny

makarony
250 g
oloupané brambory
2 ks
máslo
1 lžíce
cibule
1 ks
zelená petrželka
svazek
vejce
1 ks
smetana
100 g
sůl
špetka
pepř
špetka
muškátový oříšek
špetka
nastrouhaný sýr
100 g
tuk
na vytření remosky

Postup přípravy:

Ve velkém hrnci uveďte do varu větší množství osolené vody, vložte do ní 250 g makaronů a 2 malé, oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vařte 10 minut, slijte, nechte odkapat a promíchejte ještě horké se lžící másla. Nechte trochu vychladnout. Pak přidejte do mísy drobně nakrájenou cibuli, svazek vyprané, osušené a jemně nasekané zelené petrželky. V hrnku rozšlehejte vejce se 100 g smetany, vmíchejte sůl, pepř, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a 100 g jemně nastrouhaného sýra. Směs přidejte k nudlím, promíchejte, nasypte do tukem vytřené remosky a pečte asi 30 minut.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.2.2020 9:48| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist