Nakládaný bůček s česnekem a zeleninou

Suroviny

bůček bez kosti
600 g
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
1 ks
menší celer
1 ks
česnek
6 stroužků
jalovčinka
4 ks
bobkový list
3 ks
nové koření
4 kuličky
černý pepř
10 kuliček
sladká nebo pálivá mletá paprika
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli a kořenovou zeleninu oloupejte, očistěte a rozkrojte. Vše vložte do osolené studené vody, přidejte koření (kromě papriky), maso a přiveďte k varu. Vařte až bude maso měkké (zeleninu můžete během vaření vyndat a použít do polévky). Maso sceďte a odstraňte koření. Česnek propasírujte a smíchejte s paprikou. Ještě teplý bůček obalte v česnekové směsi (maso můžete obalit celé, nebo ho nakrájet na plátky) a zabalte ho do plátu alobalu. Když úplně vychladne, uložte ho do chladu a nechte 4 dny rozležet. Podávejte s chlebem, hořčicí a křenem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.9.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist