Nádivka s uzeným masem

Suroviny

vařená uzená krkovice
400 g
housky
5 ks
mléko
250 ml
sekaná petrželka
2 lžíce
sůl
na dochucení
muškátový květ
na dochucení
vejce
4 ks
olej
na vymazání

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na menší kostky a vložíme do mísy. Housky (nejlépe z předchozího dne) rozkrájíme na menší kostky, vložíme do jiné mísy a zalijeme mlékem. Po chvíli z housek vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k masu. Ochutíme nasekanou petrželkou, muškátovým květem, osolíme a vše dobře promícháme. Z vajec oddělíme bílky. Žloutky rozšleháme a přidáme do mísy k ostatním surovinám a promícháme. K bílkům přidáme lžičku studené vody a ušleháme tuhý sníh. Po částech ho vmícháme do směsi. Směs v míse urovnáme, aby vytvořila rovnoměrnou vrstvu. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 30-40 minut dozlatova. Podáváme teplou i studenou.

TIP: Pikantní chuť získá nádivka přidáním nasekaných kopřiv a pažitky.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist