Nadívané kuře se slaninou a bylinkami

Suroviny

malé kuře
2 ks
máslo
30 g
tenký plátek prorostlé slaniny
dle libosti
bylinky
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
cibule
1 ks
uzený bůček
100 g
žloutek
2 ks
houska
2 ks
smetana
100 ml
petržel
dle chuti
mladá kopřiva
dle chuti

Postup přípravy:

Nádivka: 1 cibuli, 100 g uzeného bůčku, 2 žloutky, 2 nakrájené housky, petržel, mladé kopřivy, 100 ml smetany, pepř a sůl.

Uzený bůček a housky nakrájíme na kostičky. Cibuli, petržel a kopřivy nasekáme nadrobno. Nakrájenou housku pokropíme smetanou a důkladně promícháme s ostatními surovinami. Touto nádivkou naplníme vykuchaná a prosolená kuřata. Na kuřata položíme plátky prorostlé slaniny a okořeníme čerstvými bylinkami. Břišní otvor zašijeme a dáme péct do trouby na másle při 200 stupních 50-60 minut. Podáváme s pečenými bramborami nebo mladou zeleninou uvařenou na páře.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.1.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist