Muffiny Madlenky s pomerančovou šťávou

Suroviny

hladká mouka
330 g
prášek do pečiva
2 KL
vejce
4 ks
jemný krystalový cukr
170 g
rozpuštěný tuk
170 g
pomerančová šťáva
2 PL
nastrouhaná kůra z pomeranče

Postup přípravy:

1. Z vajec a cukru ušleháme pevnou světlou pěnu, trvá to asi 10 minut.
2. Zamícháme do ní šťávu a kůru z citronu nebo pomeranče. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuk.
3. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Naplníme formičky do 2/3, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme dorůžova asi 20 minut.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

4. Do těsta můžeme přidat rozinky. Používají se formičky na velké medvědí tlapky nebo košíčky na muffiny.
5. Kovové formičky je třeba vymazat tukem.

Tato dávka by měla být na 24 kousků, mě to ale vyšlo jenom na 12, asi jsem je udělala moc velké (klasický „dvanáctidůlkový“ plech na muffiny), i tak jsou dobré.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.11.2010 3:43| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist