Mrkvový salát s fenyklem

Suroviny

očištěná mrkev
300 g
čerstvý fenykl
300 g
hroznové víno nejlépe bez pecek
200 g
pomeranč
1 ks
med nebo hnědý cukr
1 ČL
jemně nastrouhaný zázvor
1 ČL
kvalitní olej
1 PL
čerstvě mletý pepř
dle chuti
mořská sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Fenykl omyjte, překrojte podélně napůl, vykrojte tuhý spodek a najemno ho nakrouhejte na struhadle nebo nakrájejte ostrým nožem. Vložte ho do misky, osolte, pokropte olejem, promněte a nechte 5 – 10 minut odležet. Pak k němu přidejte na nudličky nakrouhanou mrkev, jemně nastrouhaný zázvor, med a vymačkanou šťávu z pomeranče. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a nechte ještě krátce v chladu rozležet.

Náš tip: před podáváním můžete posypat fenyklovou natí.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist