Mražený jogurtový dort s ovocem

Suroviny

bílý jogurt
4 dcl
mražené bobulové ovoce
400 g
kefírové mléko
1,5 dcl
smetana ke šlehání
1,2 dcl
med
3 PL
oválné cukrářské piškoty
12 ks
bílý jogurt
50 g
červené víno
1 dcl

Postup přípravy:

Ovocné pyré: 150 g mraženého bobulového ovoce, 50 g bílého jogurtu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce medu

Dortovou formu vyložíme až přes okraje potravinářskou fólií a po obvodu naskládáme na poloviny překrojené cukrářské piškoty. V míse smícháme kefírové mléko, jogurt a med. Přidáme mražené ovoce, ušlehanou smetanu a promícháme. Směs nalijeme do připravené formy a vložíme ji na 2 hodiny do mrazničky. Mezitím připravíme pyré. Bobulové ovoce rozmixujeme s medem, jogurtem a červeným vínem. Pyré nalijeme na předmražený dort a pokračujeme ještě 1 – 2 hodiny v mražení. Před podáváním necháme dort stát asi 10 minut při pokojové teplotě a pak ho nakrájíme ostrým nožem na porce.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist