Moravský vrabec se zelím a bramborami

Suroviny

vepřová plec
600 g
česnek
cibule
3 ks
sůl,pepř
ocet
kysané zelí
500 g
olej
brambory
1 ks
kmín

Postup přípravy:

Vepřovou plec nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, smícháme s plátky česneku a kmínem a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a připravené maso. Zprudka opečeme v pekáčku, zalijeme šálkem vody a dáme do trouby péct. Pečeme asi hodinu do změknutí, za občasného podlévání výpekem. 

Kysané zelí slijeme a rozkrájíme. Na pánvi orestujeme cibuli a necháme zesklovatět, poté přidáme zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zahustíme zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet a sůl podle chuti. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist