Moravské zelí se špekem

Suroviny

kysaného zelí
4 hrsti
uzeného špeku nebo masa
150 g
menších brambor
2 ks
cibule
2 ks
sůl
dle chuti
cukr
dle chuti
kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Zelí překrájíme, je-li příliš kyselé, tak ho propláchneme pomocí cedníku pod studenou tekoucí vodou. V hrnci vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu nebo uzené maso, přidáme na nadrobno pokrájenou cibuli, tu necháme zesklovatět. Přidáme cukr, ten necháme zkaramelizovat. Do základu přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory a dusíme dalších 10 minut. Zelí nakonec podle potřeby dosolíme, dosladíme, případně přidáme pár kapek octa.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.2.2017 7:26| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist