Mleté maso v obilných plackách

Suroviny

krkovička bez kosti
700 g
slanina
50 g
velká cibule
1 ks
česnek
4-5 stroužků
zelená petržel
hrst
vejce
1 ks
hladká mouka
2 lžíce
mletý kmín
1 lžička
červená paprika
1 lžíce
chilli
špetka
tenké plátky slaniny
150 g
tortilly
1 balíček
Salát
ledový salát
1 hlávka
jablko
1 ks
med
1 lžíce
citronová šťáva
1 lžíce
olej
1 lžíce
sůl a pepř
na ochucení

Postup přípravy:

Maso a slaninu dvakrát umelte v mlýnku na maso spolu s cibulí a česnekem. Dejte do mísy, přidejte k němu sůl, kmín, papriku, chilli, vejce, mouku, petrželku a dobře vymíchejte hnětačem. Lžící odkrajujte kousky a v dlaních uplácejte malé placičky. Upečte je na grilu z obou stran doměkka. Chlebové placky zabalte do alobalu a nechte na kraji grilu prohřát. Nakonec opečte na grilu tenké plátky slaniny, nejlépe na husté mřížce nebo grilovací misce. Ledový salát nakrájejte na proužky, dejte do mísy, přidejte polníček, nakrájené jablko, zalijte citronovou šťávou, olejem a medem, osolte a opepřete a zlehka promíchejte. Teplou placku přehněte, dejte do ní trochu salátu, několik placiček a ozdobte opečenými plátky slaniny. Můžete podávat se salsou nebo jen s plnotučnou hořčicí či svou oblíbenou omáčkou.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist