Mexické rizoto s kuřecím masem Arroz con pollo

Suroviny

slanina
30 g
olej
3 PL
kuřecí maso bez kostí a kůže
300 g
česnek
1-2 stroužků
cibule
1 ks
rajče nebo malá konzerva nakládaných rajčat
3 ks
červená paprika
1 ks
cukrový hrášek
80 g
vývar
800 ml
rýže
250 g
oregano
1 ČL
sůl, pepř
dle chuti
petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Slaninu nakrájejte a rozpusťte s olejem v hlubší pánvi. Přidejte kuřecí maso, orestujte doměkka a maso vyjměte. Do pánve přisypejte nakrájenou cibuli, česnek, rajčata, a postupně lehce opečte. Pak vmíchejte propláchnutou rýži, vraťte maso, zalijte částí vývaru, osolte, opepřete a duste doměkka. Podle potřeby míchejte a přilévejte vývar. K téměř hotovému pokrmu přidejte lusky cukrového hrášku, na kostičky nakrájenou papriku, oregano a krátce prohřejte. Nakonec vmíchejte nasekanou zelenou petrželku.

Náš tip: nemáte-li k dispozici lusky cukrového hrášku, můžete použít i kuličky hrášku.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.9.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist