Meruňkové suflé se sněhem

Suroviny

meruňky
4 ks
mléko
2 hrnky
kulatozrnná rýže
1 hrnek
vejce
3 hrnků
máslo
60 g
moučkový cukr
3 PL
krupicový cukr
2 PL
vanilkový cukr
1 balení
citronová kůra z 1/2 citronu
sůl
máslo na vymazání

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Rýži přebereme,propereme pod studenou vodou, zalijeme mlékem,osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme zprudka 5 min., pak rýži zakryjeme poklici,stáhneme z ohně a necháme 20 min. odstát.

2. Takto připraveno rýži promícháme a necháme vychladnout.V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky,moučkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou do bílé pěny.

3. Přidáme vychladlou rýži a promícháme. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh,který lehce vmícháme do rýžové hmoty.

4. Rozdělíme ji do máslem vymazaných ohnivzdorných formiček nebo misek, na povrch položíme půlky meruněk, misky vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 30 min.

5. Těsně před upečením ušleháme z posledního bílku a krupicového cukru tuhý sníh.

6. Rozdělíme ho na upečené nákypy, vložíme zpět do trouby vyhřáté na 200°C a krátce zapečeme dozlatova.Dobrou chuť přejí.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.1.2011 4:20| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist