Meduňkový sirup s citrónem

Suroviny

meduňky (nať s listy)
200 g
kyseliny citrónové
2 ČL
cukru krupice
1 kg
citrónu
2 ks
vody na uvaření
2 l

Postup přípravy:

Stonky meduňky s listy nasekáme nebo nastříháme na drobné kousky, dáme do mísy, přidáme 2 ks omytých citrónů i s kůrou nakrájené na kolečka (pecky odstraníme). Zalijeme 2 l převařené a vychladlé vody a necháme 48 hodin vyluhovat. Výluh přecedíme, nalijeme do hrnce, přidáme cukr, kyselinu citrónovou a na mírném ohni zahřejeme, až se cukr rozpustí. Sirup necháme vychladnout a nalijeme do lahví. Sirup mícháme se studenou vodou nebo vychlazenou minerálkou a ledem nebo můžeme tímto sirupem ochutit čaj.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.6.2016 3:30| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist