Masové koule s dýňovým ragú

Suroviny

Mleté maso (ideálně směs hovězího a vepřového)
500 g
Vejce
1 ks
Sýr Krolewski 45% (bloček)
100 g
sůl, pepř
dle chuti
Dýně Hokkaido
400 g
Cibule
2 ks
Tymián
1 snítka
Zelená petrželová nať
1 snítka
Máslo
1 PL

Postup přípravy:

Do mletého masa vyklepněte vajíčko, dochuťte česnekem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte. Dle chuti lze přidat i oblíbené koření. Z dochuceného masa vytvarujte kuličky. Dovnitř každé dejte kostičku sýra a kuličku pořádně uzavřete a vytvarujte. Kuličky naskládejte do pekáče. Jakmile bude pekáč plný, dejte vše péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut. Celková doba pečení se odvíjí od velikosti kuliček.
Zatímco se pečou kuličky, připravte si dýňové ragú. Dýni omyjte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli nakrájejte na jemno. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli. Po pěti minutách přidejte dýni. Dochuťte tymiánem, solí a pepřem. Opékejte, dokud dýně nebude měkká. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželovou nať. Kuličky s ragú na závěr posypte strouhaným sýrem. Podávejte s bramborovou kaší.

Foto: Sýr Krolewski

Hodnocení

3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.12.2017 1:53

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist