Mašle s tomatovou omáčkou a bazalkou

Suroviny

rajčatový protlak (nebo pyré)
120 g
sojová drť (s příchutí šunky)
100 g
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
smetana na vaření
250 ml
bazalka - čerstvá
1 snítka
cukr
dle chuti
sůl a pepř
dle chuti
těstoviny
500 g
olej
2 PL

Postup přípravy:

Uvaříme těstoviny a sojovou drť dle návodu. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a přidáme protlak, necháme chvilku dusit. Opepříme, osolíme a dusíme dál cca 10 minut, pak přidáme cukr (dle chuti omáčky, někdo radši sladší). Přidáme uvařenou sojovou drť, promícháme a necháme zvolna vařit na nejnižší stupeň. Po pár minutách zalijeme smetanou (opět dle chuti), promícháme, ale už nevaříme a přidáme ještě čerstvou nasekanou bazalku. Nakonec přimícháme těstoviny a dozdobíme lístky bazalky.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.12.2014 2:01| autor: elviraelvira

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist