Marinované vepřové plátky s hroznovým vínem

Suroviny

libové vepřové maso z pečínky bez kosti
6 plátků
bujón s bylinkami a olivovým olejem
2 kostky
tmavé hořčičné semínko
1 ČL
hnědý pískový cukr
1 PL
tymián
1 PL
chilli paprička bez semínek
1 ks
posekaná cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
sójová omáčka
4 PL
olivový olej
3 PL
hroznové víno
2 hrsti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Plátky masa jemně naklepeme. Všechny ingredience mimo hroznů rozmačkáme ve hmoždíři, promícháme se sojovou omáčkou a olejem. Vzniklou směsí potřeme plátky masa a necháme přikryté v chladničce přes noc marinovat s tím, že je několikrát otočíme a promícháme. Druhý den pekáč vyložíme alobalem, rozložíme maso s marinádou a v předehřáté troubě 5 minut pečeme při nejvyšší teplotě. Potom maso podlijeme horkou vodou, teplotu snížíme a dalších 10 minut pečeme s tím, že maso 2x během pečení obrátíme. Pak přidáme kuličky hroznového vína zbavené peciček, maso obrátíme, v případě potřeby ještě trochu podlijeme a ještě 10 minut pečeme. Podáváme s rýží či bramborem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist