Marinované kančí filé s rozmarýnem

Suroviny

kančí maso ze hřbetu
600 g
lesní med
2 PL
červené víno
200 ml
čerstvý rozmarýn
několik větviček
drcený barevný pepř
1 PL
jalovčinka (podrcená)
5 ks
olej
50 ml
hotová jíška
2 ČL
bramborový nok
300 g
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na špalíčky, přidejte nesekaný rozmarýn, pepř, jalovčinky, zalijte částí oleje, medem, vínem a nechte v chladu rozležet. Nočky uvařte podle návodu a nechte odkapat. Maso vyjměte, napíchněte na špejle a zapíchněte do každého větvičku rozmarýnu. Pak ho ze všech stran zvolna opečte na pánvi na oleji nebo na grilu. Zbylou marinádu svařte a zahustěte jíškou. Na pánvi na oleji krátce zpěňte jemně nasekanou petrželku a pepř, přidejte nočky a opečte je dozlatova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.7.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist