Mandlové perníčky s medem

Suroviny

moučkového cukru
180 g
másla nebo rostlinného tuku
180 g
mandlí (mohou být i vlašské ořechy)
180 g
vejce
1 ks
tekutého medu
2 PL
mléka
5 PL
skořice
1/2 ČL
muškátového oříšku
1 špetka
hřebíčky
2 ks
prášku do perníku
1 ČL
hladké mouky
350 g
strouhaná kůra z celého citronu
vejce na potření perníčků
1 ks

Postup přípravy:

Mouku, cukr, koření, strouhané mandle a citronovou kůru smícháme a zaděláme se směsí rozehřátého másla, mléka, medu a vejce na hladké husté těsto. Přikryjeme ho folií a necháme v chladu odpočinout nejméně hodinu.

Na pomoučené desce těsto rozválíme na tenkou placku (3 mm) a formičkami vykrájíme tvary.

Rozložíme je na vymaštěný nebo pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkami mandlí. Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě.

Po vychladnutí můžeme zdobit průhlednou cukrovou polevou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist