Mandlové pečivo

Suroviny

hladká mouka
150 g
moučkový cukr
230 g
máslo
100 g
žloutek
1 ks
mleté mandle
50 g
hladká mouka
oloupané nakrájené mandle
rumová poleva
150 g
rum
3 PL

Postup přípravy:

RUMOVÁ POLEVA: 180 g moučkového cukru, 3 lžíce rumu

Na vál prosijeme mouku a cukr, ve směsi nožem rozsekáme na malé kousky máslo, přidáme žloutek, oloupané mleté mandle a krátce zpracujeme v těsto.

Necháme jej 1 hodinu odležet v chladnu, vyválíme v silnější plát, vykrájíme různé tvary, položíme je na plech a upečeme v horké troubě (250°C).

Po vychladnutí kolečka potřeme polevou a posypeme mandlemi.

RUMOVÁ POLEVA:

Do prosátého moučkového cukru přidáme lihovinu a pilně třeme, až poleva zhoustne dohladka.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist