Mandlová bábovka s čokoládou

Suroviny

máslo
140 g
strouhanka
vejce
5 ks
cukr moučka
140 g
hladká mouka
280 g
prášek do pečiva
1 balíček
citrónová kůra
mléko
125 ml
vanilkový cukr
1 balíček
mleté mandle
50 g
mandlové lupínky
2 hrsti
čokoláda
50 g

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Předehřejeme troubu na 170 stupňů, formu vymažeme a vysypeme strouhankou.Máslo vyšleháme se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle, znovu prošleháme.Vmícháme mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta nalijeme do připravené formy, posypeme polovinou čokolády, zalijeme částí zbývajícího těsta, posypeme zbývající čokoládou a zalijeme zbývajícím těstem. Pečeme asi 45 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.7.2011 9:35| autor: Karunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist