Makrely grilované na pomeranči

Suroviny

malá vykuchaná makrela
4 ks
masitá paprika (nejlépe oranžová)
23 ks
šťavnatý pomeranč
2 ks
brambora
1 kg
olivový olej
1 PL
vinný ocet
1 PL
sůl, pepř
dle chuti
kmín
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory dobře omyjte a uvařte je ve slupce skoro doměkka. Papriky omyjte, osušte a zbavte jaderníků a semínek. Pepř a kmín rozdrťte a smíchejte se solí. Kažždou makrelu omyjte, dobře osušte, potřete olejem a posypte hustě kořením. Položte je na (nebo pod) rozehřátý gril, přidejte papriky a na čtvrtky překrájené brambory a zvolna grilujte. Podle potřeby otáčejte. Pomeranče důkladně omyjte. Z jednoho vymačkejte ššťávu a smíchejte ji se lžžící octa a lžžící oleje. Druhý pomeranč nakrájejte na tenká kolečka. Ta těsně před koncem grilování rozložžte na ryby, všechno potřete pomerančovou marinádou, grilujte ještě asi 3 minuty a podávejte.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist