Makovec s jablky a skořicí

Suroviny

polohrubá mouka
280 g
pudinkový prášek vanilkový
1 balení
mák mletý
220 g
jablka
700 g
máslo
50 g
cukr
250 g
vejce
2 ks
mléko
2,5 dcl
prášek do pečiva
1 balení
soda
1 ČL
hřebíček
4 ks
skořice
2 ČL
rum
1 PL

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Žloutky vyšleháme s cukrem, máslem a jednou lžící horké vody do pěny, přidáme další lžíci horké vody a šleháme dále. Smícháme mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva, mák, rozdrcené hřebíčky, skořici a po částech vmícháváme do žloutkové pěny společně s mlékem a rumem. Jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vmícháme do těsta. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme při 150 stupních asi 40 minut.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.7.2011 8:06| autor: corralla

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist