Majolkové houstičky s mákem

Suroviny

polohrubá mouka
1 kg
olej
2 dcl
droždí
1 ks
cukr
1 KL
mléko
sůl
majolka
vejce
1 ks
žloutek
1 ks
mák

Postup přípravy:

Z droždí , trošky vlažného mléka a cukru zaděláme kvásek, vlejeme do polohrubé osolené mouky, přidáme 4 lžičky majolky,olej, jedno vejce a jeden žloutek, zaděláme nelepivé těsto v ruce nebo v domácí pekárně.

Po vykynutí vytvoříme bochánky nebo upleteme houstičky potřeme vajíčkem, posypeme mákem a necháme na plechu vyloženým pečícím papírem půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě do zezlátnutí. Po upečení potíráme mlékem s kapkou oleje budou dlouho vláčné.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2011 12:02| autor: Peggy

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist