Víno a čaj skvělou prevencí rakoviny

Červené víno a zelený čaj obsahují mnohonásobně více polyfenolů než všechny známé druhy zeleniny a ovoce. Pravidelnou  – ovšem střídmou  – konzumací těchto nápojů lze lépe chránit tělo před rakovinou a cévními chorobami.

Velké dávky polyfenolů podle francouzských vědců mohou skutečně udržet rakovinné bujení na uzdě. A nejvíce těchto látek může lidské tělo získat z červeného vína a zeleného čaje. Mnohonásobně více než ze všech známých druhů ovoce a zeleniny, v nichž se polyfenoly také vyskytují. S těmito závěry Francouzi informovali v listopadovém vydání odborného časopisu FASEB (Federace amerických společností pro experimentální biologii).

Již velmi malé dávky polyfenolů mají příznivý vliv na srdce a cévy. Potřebné množství těchto látek lze tělu dodat vypitím dvou decilitrů červeného vína denně. Dostatek ho do těla přijímají také lidé, kteří se stravují tzv. „středomořsky“, tedy pojídají denně dostatek ovoce a zeleniny. Velké množství polyfenolů obsahuje také zelený čaj, který je v tomto ohledu srovnatelný právě s červeným vínem a předčí veškeré známé druhy ovoce a zeleniny.

1.11.2007 12:00| autor: Famous

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist