Femina.cz > Vše o zdraví > Silvestr, den plný alkoholu Dobré tipy, jak přežít oslavu bez nepříjemných následků
Silvestr, den plný alkoholu Dobré tipy, jak přežít oslavu bez nepříjemných následků
Silvestrovský večer vítá Nový rok velkolepými oslavami
… a takové oslavy si bez litrů alkoholu mnozí z nás ani neumí předtavit. Ráno se pak lecko naklání nad mísou od záchodu. Jak tomu tedy tento rok předejít
Dobré tipy, jak slavit bez nepříjemných následků, má pro vás nutriční terapeutka Julie Zákostelecká.
Ať skvělé šampaňské perlí ve skleničce a nebublá v nás…
1. Než začnete pít, můžete vyzkoušet některý z přípravků na bázi antienthanolu. Z osobní zkušenosti vím, že tyto přípravky zmírňují „opici“
2. Alkohol bychom měli prokládat nějakým tím chlebíčkem, jednohubkou či alespoň krajíčkem chleba. Nikdy proto nepijte nalačno.
3. Během večera nepijte kávu. Způsobuje ještě větší dehydrataci organismu a alkohol ještě více v krvi rozproudí.
4. Když pijete alkohol, snažte se méně kouřit. Pokud kouření neomezíte, kocovina bude ráno horší.
5. Než ulehnete do postele, vypijte alespoň půl litr vody bez bublinek a snězte několik tabletek živočišného uhlí. Některým lidem pomáhá i mléko, neutralizuje totiž žaludeční obsah.
6. Ráno vypijte další množství vody bez bublinek a nadopujte se vitamíny. Doporučuji vitamín C a B komplex.
7. Můžete vyzkoušet i šumivé tablety po „opici.“ Dávejte ale pozor, osvědčený lék na kocovinu – rozpuštěný šumivý acylpyrin – může prohloubit žaludeční nevolnost
8. Uvařte si bylinné čaje na zklidnění žaludeční nevolnosti, výborný je mátový, kopřivový, heřmánkový či čaj z řebříčku pro uklidnění jater a žlučníku.
9. Výborný je i silný vývar či česnečka.
10. Účinná může být i ranní sprcha. Začněte nejprve teplou vodou a pokračujte vodou studenou. Tento cyklus opakujte několikrát za sebou.
11. Pokud máte lehčí kocovinu, jděte se projít na čerstvý vzduch. U těžších stavů raději zůstaňte v posteli.
12. Pokud máte doma odšťavovač, můžete zkusit pročistit své tělo čerstvou zeleninovou šťávou. Výborná je šťáva zelná, k přípravě lze použít zelí červené i bílé, dále šťáva z červené řepy a mrkvová.
It-is.cz/terapeutka
Související články: Nutriční terapeutka – člověk jenž ovládá kalorie
A» ľije tahle ta, ątíhlá planeta! I vy můľete být krásní, svěľí a plni energie…
Řekni mi co jíą, a já ti řeknu jak jíst lépe…
GI 55 – číslo, které vám zachrání linii!
Vychvalovaná i zatracovaná – dělená strava. Je ąpatná či zdravá
Ten, kdo chce zblnout, a» začně hubnout! Více, neľ nesmyslné diety, fungují ozdravné propriety…
Straąák plný jedu – Botulotoxin! Pozor na cizokrajné ovoce…
Femina vyzvídá na nutriční terapeutce Julii Zákostelecké. Ptejte se i Vy…
Napište nám své otázky na adresu info@femina.cz
pod heslem NUTRIČNÍ TERAPEUT,
a nebo své dotazy připojte přímo k článku.