Luxusní domácí Harlekýn

Suroviny

vejce
4 ks
cukr
200 g
kakao
50 g
hrubá mouka
80 g
máslo
130 g
mléko
1/4 l
šlehačka ke šlehání
1 balení
ztužovač do šlehačky
1 balíček
čokoláda na ozdobení
dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 4 vejce, 100 g cukru, 20 g kakaa, 50 g hrubé mouky

Nádivka: 30 g másla, 30 g hrubé mouky, 1/4 litru mléka + 100 g másla, 100 g cukru, 30 g kakaa, 1 šlehačka na šlehání + ztužovač šlehačky, čokoláda na ozdobení

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a vmícháme shín z bílků. Upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Ze 30g másla a 30g mouky uděláme světlou jíšku (bešamel). Zalijeme mlékem a mícháme na mírném ohni až zhoustne. Zvlášť umícháme 100g másla, 100g cukru a kakao. Přimícháme chladnou jíšku.

Rozrkojíme vychladlý korpus – části spojíme krémem, který jsme připravili a v silné vrstvě natřeme i nahoru. Vrch natřeme hustě ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Můžeme ozdobit kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 11:56| autor: Marka283

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist